Blogs

 • Je auto wassen op de juiste manier

  Geplaatst op 28 februari 2022 Je auto wassen op de juiste manier

  Wanneer je veel waarde hecht aan je auto wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je je auto op de juiste manier wast. Het verkeerd wassen van de auto kan mogelijk (lak)schade veroorzaken en dit is iets waar je als autoliefhebber natuurlijk niet op zit te wachten. Het wassen van je auto brengt meer met zich mee dan je misschien op het eerste ogenblik zou verwachten. Dit is dan ook precies de reden dat wij je in dit blogartikel meer gaan vertellen over hoe je je auto op de juiste manier wast. Lees snel verder voor meer informatie. 

  Artikel verder lezen »
 • Welke polijstpad gebruiken?

  Geplaatst op 4 oktober 2021 Welke polijstpad gebruiken?

  Wil jij je autolak polijsten? Dan heb je de keuze uit verschillende polijstpads. Toch kan het lastig zijn om te bepalen welke polijstpad je moet gebruiken voor je polijstmachine. Het is echter wel belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste pad, want een verkeerde polijstpad kan een negatieve invloed uitoefenen op de lak van je auto. In dit blogartikel gaan je meer vertellen over de verschillende polijstpads en welke pad je het beste kunt gebruiken voor jouw auto. Lees snel verder voor meer informatie. 

  Artikel verder lezen »
 • Meguiars Hybrid Ceramic Wash & Wax en Hybrid Wash mitt

  Geplaatst op 4 oktober 2021 Meguiars Hybrid Ceramic Wash & Wax en Hybrid Wash mitt

  Meguiar`s Hybrid Ceramic Wash & Wax en Hybrid Ceramic Wash Mitt.
  Hoe gebruik je Hybrid Ceramic Wash & Wax?
  en wat doet dit en welke voordelen heeft het? Dat en meer vertellen we je in dit blogartikel. Lees snel verder voor meer informatie. 

  Artikel verder lezen »
 • APK afgekeurd op doffe lampen, wat nu?

  Geplaatst op 29 juli 2021 APK afgekeurd op doffe lampen, wat nu?

  Doffe koplampen, op sommige momenten denk je eerder dat het eerder een regel is dan een uitzondering op de Nederlandse snelwegen. Toch kunnen doffe koplampen ervoor zorgen dat je auto tijdens de APK-keuring wordt afgekeurd. Gelukkig zijn doffe koplampen gemakkelijk te verhelpen, maar het is hierbij wel belangrijk dat je weet waar je aan begint. In dit blogartikel gaan we je meer vertellen hoe je af kunt komen van doffe koplampen, waardoor je auto door de APK-keuring heen zal komen. 

  Artikel verder lezen »
 • Waarom je auto afdrogen?

  Geplaatst op 7 maart 2021 Waarom je auto afdrogen?

  Je auto wassen doe je met een reden. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de uitstraling van je auto verbetert. Helaas maken veel mensen de fout dat ze de auto na het wassen niet droog maken óf zelfs de auto droog gaan rijden. Beide raden wij af, omdat er hierdoor strepen op de autolak kunnen ontstaan. Dit heeft als gevolg dat je je auto compleet voor niets hebt gewassen. Hiernaast kleven er nog meer belangrijke voordelen aan het afdrogen van je auto. We vertellen je graag meer over deze voordelen.

   

  Artikel verder lezen »
 • Je auto poetsen voor verkoop

  Geplaatst op 5 februari 2021 Je auto poetsen voor verkoop

  Ben jij van plan om je auto te verkopen? Dan wil je hier natuurlijk het liefst een mooi bedrag voor hebben.
  Om hiervoor te zorgen zijn er een aantal dingen die je zelf kunt ondernemen om de verkoopprijs wat op te krikken.
  Welke dingen dit precies zijn dat lees je in dit blogartikel.

  Artikel verder lezen »
 • De geschiedenis van Cartec

  Geplaatst op 5 januari 2021 De geschiedenis van Cartec

  Cartec is één van de grootste bedrijven wereldwijd wanneer het aankomt op autopoetsmiddelen. Het familiebedrijf komt oorspronkelijk uit het Nederlandse Benthuizen en dag in dag uit werkt het bedrijf aan het verwezenlijken van haar grote passie, namelijk het ontwikkelen met de best mogelijk producten om auto’s te behandelen. Op dit moment zijn de producten van Cartec in meer dan 50 verschillende landen verkrijgbaar, maar hoe is dit Nederlandse bedrijf uitgegroeid tot de wereldspeler die ze vandaag de dag zijn? We vertellen je hier graag wat meer over.

  Artikel verder lezen »
 • Polijsten met 3M

  Geplaatst op 5 januari 2021 Polijsten met 3M

  Veel mensen kiezen ervoor om het polijsten van hun auto uit te besteden aan een professionele partij. Vaak wordt er dan ook gedacht dat het polijsten van je auto een enorm lastig proces is. Enerzijds is dit natuurlijk waar, want op het moment dat je je auto verkeerd polijst zal de autolak herstelt moeten worden. Toch moet het eens de eerste keer zijn en wij helpen je hier graag bij. In dit blogartikel geven we je dan ook een aantal handige tips mee die je helpen om je auto te polijsten. 

  Artikel verder lezen »
 • De producten van Turtle Wax

  Geplaatst op 12 december 2020 De producten van Turtle Wax

  Iedere autoliefhebber die met regelmaat zijn of haar auto schoonmaakt is inmiddels wel bekend met de producten van Turtle Wax. Turtle Wax is dan ook misschien wel het meest bekende merk voor autoreinigingsmiddelen ter wereld. De geschiedenis van het merk gaat zo’n 75 jaar terug en dus is het de hoogste tijd dat we eens kijken naar al het moois dat dit merk te bieden heeft. Lees verder voor meer informatie over de producten van Turtle Wax. 

  Artikel verder lezen »
 • Wat is snowfoam precies?

  Geplaatst op 18 november 2020 Wat is snowfoam precies?

  Snowfoam is een schoonmaakmiddel dat gebruik wordt tijdens, maar eigenlijk vóór het wassen van de auto. De naam van dit schoonmaakmiddel is afkomstig van het feit dat na het aanbrengen van dit middel het lijkt alsof de auto bedekt is met een sneeuwlaag. Maar wat doet dit schuim nu precies en welke voordelen heeft het? Dat en meer vertellen we je in dit blogartikel. Lees snel verder voor meer informatie.

  Artikel verder lezen »
 • Soorten polijstmiddel Cartec Refinish Line

  Geplaatst op 7 november 2020 Soorten polijstmiddel Cartec Refinish Line

  Wil jij je auto polijsten? Dan is het belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste middelen.
  De middelen die wij hiervoor kunnen aanraden zijn de producten uit de Cartec Refinish Line.
  Door gebruik te maken van deze producten bent u verzekerd van een 100% hologramvrij en diepglanzend resultaat.
  In de Refinish Line vind je tevens producten die het gebruik van het polijstmiddelen makkelijker maakt, zoals bijvoorbeeld polijstsponzen en wandsystemen.

  Artikel verder lezen »
 • Banden schoonmaken

  Geplaatst op 10 september 2020 Banden schoonmaken

  De banden schoonmaken van je auto is een onderdeel wat door veel mensen weleens vergeten wordt.
  Maar wist je dat banden schoonmaken kan zorgen voor een langere levensduur van de banden?
  Aan de hand van dit blogartikel vertellen we je meer over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het schoonmaken van je autobanden.
  Lees verder voor meer informatie.

  Artikel verder lezen »
 • Hoe onderhoud ik mijn waxlaag?

  Geplaatst op 10 september 2020 Hoe onderhoud ik mijn waxlaag?

  Het is misschien een vraag die je jezelf regelmatig stelt.
  Een waxlaag op jouw auto biedt bescherming tegen vuil, weersomstandigheden en krasjes.
  Hoe lang blijft een waxlaag zitten en hoe zorg je ervoor dat jouw auto altijd optimaal beschermd is.
  Het zijn allemaal vragen die gelukkig vrij eenvoudig te beantwoorden zijn.
  Lees daarom verder en ontdek hoe je de waxlaag van jouw auto onderhoudt zodat jouw auto altijd beschermd is en zal stralen.

  Artikel verder lezen »
 • Autowassen: Stappenplan

  Geplaatst op 6 juli 2020 Autowassen: Stappenplan

  Wanneer je net een nieuwe auto hebt aangeschaft blinkt je auto geweldig en je kan je geluk niet op over hoe geweldig je auto er wel niet uit ziet. Helaas ontkom ook jij niet aan viezigheid en vuil op je auto en op een gegeven moment zal je er toch achterkomen dat je auto er een stuk minder mooier uit ziet dan in het begin het geval was. Gelukkig heb je altijd nog de mogelijkheid om je auto te wassen en aan de hand van dit blogartikel geven we een stappenplan dat je kunt volgens voor het wassen van je auto. Lees verder om erachter te komen hoe dit autowassen stappenplan in elkaar zit.

   

  Artikel verder lezen »
 • Jouw auto zomer klaar maken

  Geplaatst op 31 mei 2020 Jouw auto zomer klaar maken

  In de zomer heb je iets anders van je auto nodig als bijvoorbeeld in de winter. Wanneer de winter aanbreekt maak je gebruik van een andere ruitenwisservloeistof en er zitten zelfs andere banden onder jouw auto. Er zijn een aantal simpele dingen die jij met je auto kunt doen om deze weer helemaal klaar voor de zomer te krijgen. Bij het doorbreken van de eerste zonnestralen rijd jij rond in een prachtig schone en frisse auto.

   

   

   

  Artikel verder lezen »
 • Geuren uit de auto verwijderen

  Geplaatst op 28 mei 2020 Geuren uit de auto verwijderen

  Niets is zo vervelend als het ruiken van vieze geuren terwijl je net je auto bent binnengestapt. Een vieze lucht is dan ook één van de meest voorkomende ergernissen van automobilisten. Helaas is het een feit dat vieze geuren gemakkelijker je auto inkomen dan dat deze weer verdwijnen uit de auto. Aan de hand van dit blogartikel vertellen we je meer over het ontstaan van deze vieze geuren en hoe je een geur uit de auto moet verwijderen.

   

  Artikel verder lezen »
 • Voorruit makkelijk schoonmaken

  Geplaatst op 24 mei 2020 Voorruit makkelijk schoonmaken

  De voorruit schoonmaken van je auto kan nog al eens een karwei zijn waar veel mensen tegenop zien. Toch zijn mooie en schone autoruiten belangrijk voor de uitstraling van je auto en daarnaast draagt het ook nog eens bij aan de veiligheid op de weg. Vieze autoruiten kunnen namelijk nog wel eens het zicht belemmeren bij bijvoorbeeld een laagstaande zon of bij een tegenligger met felle lampen. Aan de hand van dit blogartikel leggen we je uit hoe jij je autoruiten makkelijk schoon kunt maken. Lees verder voor al onze tips

  Artikel verder lezen »
 • De producten van SOFT99

  Geplaatst op 26 april 2020 De producten van SOFT99

  Het bedrijf Soft99 in opgericht in het jaar 1954. Het bedrijf met haar oorsprong in Japan ontwikkelt en verkoopt chemische producten die zijn gericht op het schoonmaken van auto’s en op het schoonmaken van het huis. Het bedrijf staat bekend als een innovatieve producent van schoonmaakartikelen. De producten worden wereldwijd verkocht en zijn ook verkrijgbaar bij Poetscenter.nl

  Artikel verder lezen »
 • Cartec poetsmiddelen voor grootverbruikers

  Geplaatst op 12 april 2020 Cartec poetsmiddelen voor grootverbruikers

  Heb jij een eigen bedrijf in het onderhouden van auto’s of ben je simpelweg zelf vaak bezig met het onderhouden van je eigen auto(‘s)? Dan kan het weleens lonen om Cartec poetsmiddelen aan te schaffen die geschikt zijn voor grootverbruik. De grootverbruik producten in ons assortiment hebben vanzelfsprekend dezelfde kwaliteit als de producten in kleinere varianten, alleen het verschil is dat deze producten natuurlijk een stuk langer meegaan

  Artikel verder lezen »
 • Auto wassen als een pro

  Geplaatst op 12 april 2020 Auto wassen als een pro

  Het is niet moeilijk om zelf je auto te wassen met een professioneel resultaat. Door gebruik te maken van de juiste producten kun je de auto mooier schoon krijgen dan in de wasstraat mogelijk zou zijn. Er blijven geen druppeltjes en strepen achter op de lak en zelfs de kleinste randjes kun je mooi schoon krijgen. Wij vertellen je graag meer over het wassen van auto’s zodat jij ook een geweldig en blijvends resultaat kunt krijgen. Het is waarschijnlijk lang niet zo lastig dan je zou denken. 

  Artikel verder lezen »
 • De geschiedenis van Meguiar's

  Geplaatst op 5 maart 2020 De geschiedenis van Meguiar's

  De geschiedenis van Meguiar's gaat terug naar het jaar 1901. In dit jaar besloot Frank Meguiar Jr. met behulp van zijn familie zijn eerste meubelpolijstmiddel te maken. Dit middel ontwikkelde hij vanuit zijn eigen garage en iedere dag zag hij verschillende orders voor het middel binnenkomen. Zijn middel bleek aan te slaan en sinds 1901 is zijn bedrijf blijven groeien tot wat het vandaag de dag is.

  Artikel verder lezen »
 • De Cartec Colorline collectie

  Geplaatst op 13 februari 2020 De Cartec Colorline collectie

  Cartec Colorline is een één van de collecties van Cartec BV. Cartec BV is opgericht in 1986 en het is een bedrijf dat professionele producten levert voor autoreconditionering. Hierbij kan je denken aan producten die zorgen voor een betere lakbescherming of bijvoorbeeld producten die zorgen voor een betere glans van de lak. De Cartec Colorline bestaat uit een 10-tal producten die speciaal zijn geproduceerd om jouw auto blinkend schoon te houden.  

  Artikel verder lezen »
 • De geschiedenis van Autoglym

  Geplaatst op 9 februari 2020 De geschiedenis van Autoglym

  Autoglym is een bekend merk in de wereld van auto-onderhoudsproducten. De producten van het merk zijn te gebruiken voor zowel old-timers als new-timers en je vindt altijd wel een product van dit merk waarmee jij jouw auto weer kan laten stralen. Als je bekend bent in de wereld van de auto-onderhoud zal Autoglym je bekend in de oren klinken, maar hoe is dit bedrijf eigenlijk zo groot geworden? Lees verder om achter de geschiedenis van het bedrijf te komen en hoe ze uiteindelijk uitgegroeid zijn tot een wereldspeler in deze markt.

  Artikel verder lezen »
 • Waarom je auto poetsen?

  Geplaatst op 3 december 2019 Waarom je auto poetsen?

  Misschien vraag je je wel eens af waarom je jouw auto nog zou poetsen terwijl hij toch alleen maar vuil lijkt te zijn na een dag. Waarom zou je het ook zelf doen terwijl je misschien een wasstraat om de hoek hebt. Wij kunnen deze vragen natuurlijk voor je beantwoorden. Er zijn namelijk veel belangrijke redenen waarom jij je auto regelmatig zou moeten poetsen en waarom je dit het beste lekker zelf kunt doen. Lees daarom verder en ontdek waarom.

  Artikel verder lezen »
 • Auto poetsen

  Geplaatst op 6 november 2019 Auto poetsen

  Iedereen die om het uiterlijk van zijn auto geeft weet hoe belangrijk het is om deze te poetsen. Niks is vervelender dan een doffe auto te zien die zo is geworden door slecht onderhoud. Door een auto met enige regelmaat lekker te poetsen zorg je ervoor dat de lak blijft stralen. Afhankelijk van de middelen die je kiest draagt het poetsen echt bij aan het onderhoud van jouw auto. Lees verder en dan vertellen wij je graag meer over het poetsen van jouw auto en het gebruik van diverse middelen en producten hiervoor.  

   

   

   

  Artikel verder lezen »
 • Luchtverfrisser voor jouw auto

  Geplaatst op 8 april 2019 Luchtverfrisser voor jouw auto

  Hoe heerlijk is het om een auto in te stappen die gevuld is met een heerlijke geur. Je zal ernaar uit kijken om de deur te openen en lekker in te stappen. Dit is haalbaar voor elke auto door gebruik te maken van een luchtverfrisser. Hier zijn verschillende producten verkrijgbaar waardoor je erg veel keuze hebt. Het maakt niet uit of je graag geniet van een zoete geur of dat je wilt dat jouw auto weer ruikt als nieuw. Ale opties zijn er als je kijkt naar luchtverfrissers. De opties voor in een auto zijn anders dan die je bijvoorbeeld zou gebruiken in huis. Waarom dat is lees je uiteraard hier. Wij vertellen je meer over de luchtverfrissers in ons assortiment. 

  Artikel verder lezen »
 • Professioneel polijsten met de refinish line

  Geplaatst op 26 maart 2019 Professioneel polijsten met de refinish line

  Het is mogelijk om zelf een auto te polijsten met een professioneel resultaat. Hiervoor maak je gebruik van verschillende producten uit deze lijn van het merk Cartec. Toch is het niet zo eenvoudig en is het wel belangrijk om te weten waar je mee bezig bent. Wij helpen je hierbij graag een handje ondanks dat we er niet letterlijk bij kunnen zijn. Zolang je weet wat je doet zal je een mooi resultaat kunnen krijgen en dat is bij lange na niet zo prijzig als het inhuren van een professional. Lees verder en ontdek meer over het professioneel polijsten met behulp van de refinish line. 

  Artikel verder lezen »
 • Auto schoonmaken met Cartec producten

  Geplaatst op 12 maart 2019 Auto schoonmaken met Cartec producten

  Als je een auto hebt is het belangrijk deze goed te onderhouden. Dit geldt voor zowel de binnen als de buitenkant. Je auto zal er beter uitzien waardoor je er met trots in rijdt. Ook is het voor de kwaliteit erg belangrijk. Wij bieden een ruim assortiment aan met verschillende middelen die je hiervoor kunt gebruiken. Het merk Cartec is er eentje die echt een goede kwaliteit biedt.

  Artikel verder lezen »
 • Je occasion netjes houden, hoe doe je dat?

  Geplaatst op 3 oktober 2018 Je occasion netjes houden, hoe doe je dat?

  Het aanschaffen van een occasion auto is leuk en makkelijk. Deze zijn rijklaar en je kunt hem snel meenemen de zaak uit en de weg op. Wanneer je hierin gaat rijden is het net als met een nieuwe auto belangrijk om hem netjes te houden. Een occasion netjes houden hoeft niet moeilijk te zijn als je de juiste producten gebruikt

  Artikel verder lezen »
 • Het exterieur van je auto schoonhouden

  Geplaatst op 29 mei 2018 Het exterieur van je auto schoonhouden

  Je kan dit op zoveel verschillende manieren doen dat je misschien niet eens weet hoe je moet beginnen. Er zijn zoveel producten beschikbaar met als doel het exterieur schoonhouden. Welk product past er bij jouw auto en hoe zorg je ervoor dat jouw auto schoon wordt en natuurlijk ook schoon blijft. Dit gaan we je allemaal vertellen in dit artikel zodat het exterieur schoonhouden van jouw auto geen probleem meer hoeft te zijn.

   

  Artikel verder lezen »
 • Nooit meer een vies interieur

  Geplaatst op 19 juli 2017 Nooit meer een vies interieur

   

  Het deel van de auto waar je in zit is het interieur van de auto. Met schoonmaken van een auto wordt dit deel nogal eens vergeten. Toch is het belangrijk ook dit goed schoon te houden en er netjes uit te laten zien. Je auto interieur schoonhouden doe je met diverse producten die allemaal bijdragen aan het schoonhouden maar ook onderhouden van het auto interieur. 

  Artikel verder lezen »