Meguiars Hybrid Ceramic Wash & Wax en Hybrid Wash mitt

Geplaatst op 4 oktober 2021
Meguiars  Hybrid Ceramic Wash & Wax en Hybrid Wash mitt

Meguiar`s Hybrid Ceramic Wash & Wax en Hybrid Ceramic Wash Mitt.
Hoe gebruik je Hybrid Ceramic Wash & Wax?
en wat doet dit en welke voordelen heeft het? Dat en meer vertellen we je in dit blogartikel. Lees snel verder voor meer informatie. 

Hoe gebruik je Hybrid Ceramic Wash & Wax?

Benodigdheden:
Bij voorkeur 2 Meguiar’s emmers geel of blauw voorzien van Grit Guard
Vul 1 emmer met 12 liter water
Vul 2e emmer met 12 liter water en voeg toe:  90 ml Hybrid Ceramic Wash  15 ml Hybrid Ceramic Booster
1x Hybrid Ceramic Wash Mitt

Haal de Hybrid Ceramic Wash Mitt door de emmer met shampoo en booster en begin de wasbeurt met de oranje zijde. De oranje zijde houdt het schuim vast en tilt het vuil van de lak waardoor de kans op swirls en waskrassen minimaal is. Na het wassen van een oppervlak draai je de Wash Mitt om en ga je met de grijze zijde over het gewassen deel om de SiO2 Booster gelijkmatig te verspreiden. De grijze zijde is zacht microfiber en de Hybrid Ceramic SiO2 Booster hecht zich hieraan zodra je deze in de emmer steekt. Hierdoor krijg je tijdens het wassen maximale beading en bescherming

Spoel hierna de Wash Mitt om in de emmer met water en ga verder met het volgende gedeelte van de auto. Doe zo de gehele auto, droog de auto daarna en geniet van de exteme waterbeading!

Vraag en Antwoord.

Wat is het verschil met Ultimate Wash & Wax shampoo

Het grote verschil zit hem in de Beading die HC Wash & wax genereert, deze is waarneembaar beter dan die van Ultimate Wash & Wax. De Ultimate Wash & Wax is vooral gericht op het versterken van bestaande bescherming en Hybrid Ceramic Wash & Wax levert van zichzelf al direct bescherming. Echter is een traditionele wax altijd duurzamer van bescherming, de HC Wash en Wax kan de bescherming versterken/verlengen

Hoe vaak kun je wassen met de hoeveelheid Sio2 booster die in de Hybrid Ceramic Wash & Wax flacon zit?
De booster is genoeg voor 16 wasbeurten. De hoeveelheid shampoo en booster zijn op elkaar afgestemd, zorg dus dat de dosering die je in de emmer doet ook op elkaar afgestemd is. Ter vergelijking, de grote flacon Ultimate Wash & Wax shampoo heeft dezelfde inhoud en is ook goed voor 16 wasbeurten

Kan Hybrid Ceramic Wash & Wax ook in een foam cannon gebruikt worden?
 nee, de booster vermengt niet in een foam cannon.

Kan deze shampoo met SIO2 booster ook gebruikt worden met een normale wash mitt?
ja, maar dit raden we af. De Hybrid Ceramic Wash Mitt is speciaal ontwikkeld om de SIO2 toevoeging gelijkmatig te verspreiden en te activeren op het oppervlak.

Hoe verhoudt de beschermingsduur van Hybrid Ceramic Wash&Wax ten opzichte van de andere Hybrid Ceramic Producten?
 De SIO2 in de Hybrid Ceramic Wash & Wax shampoo beschermt 3-4 weken. G200416EU Hybrid Ceramic Liquid Wax- Meest langdurige bescherming (6 maanden+) bij regelmatig wassen en met de juiste producten en accessoires. G190526EU Hybrid Ceramic Wax (Spray)- Langdurige bescherming (3 maanden) en tijdsbesparing (tijd van waxen 5-10 minuten) G200526EU Hybrid Ceramic Detailer- Beschermt 3-4 weken Opmerking: de genoemde beschermingsduur is afhankelijk van omgevingsfactoren zoals aantal gereden kilometers, seizoensinvloeden en frequentie van wassen en met welke producten/accessoires gewassen wordt.

Kan de Hybrid Wash Mitt gewassen worden in de washmachine.
Deze kan gewoon gewassen worden op 30 graden zonder gebruik wasverzachter.

Kan ik mijn cabriodak wassen met Hybrid Ceramic Wash & Wax?
Nee, dit raden we af, gebruik hiervoor de Cabrio verzorgingsproducten: Cabriodaken (poetscenter.nl)

Kan de HC Wash & Wax op een matte of gewrapte oppervlak gebruikt worden
dit kan prima, de SIO2 booster hecht bovenop het oppervlak en zal het oppervlak water en vuilafstotend maken

Kan de HC Wash & Wax gebruikt worden bovenop een waxlaag uit de andere Meguiar`s productlijnen of bijvoorbeeld een Waxoyl behandeling?
Ja dit kan, het oppervlak bescherm je zo extra en maak je extreem water en vuilafstotend waardoor de beschermingsduur verlengd wordt. De lak blijft langer schoon!

« Bekijk alle blogs