De geschiedenis van Cartec

Geplaatst op 5 januari 2021
De geschiedenis van Cartec

Cartec is één van de grootste bedrijven wereldwijd wanneer het aankomt op autopoetsmiddelen. Het familiebedrijf komt oorspronkelijk uit het Nederlandse Benthuizen en dag in dag uit werkt het bedrijf aan het verwezenlijken van haar grote passie, namelijk het ontwikkelen met de best mogelijk producten om auto’s te behandelen. Op dit moment zijn de producten van Cartec in meer dan 50 verschillende landen verkrijgbaar, maar hoe is dit Nederlandse bedrijf uitgegroeid tot de wereldspeler die ze vandaag de dag zijn? We vertellen je hier graag wat meer over. 

De geschiedenis van Cartec 

De geschiedenis van Cartec gaat terug naar het jaar 1986. In dit jaar werd het bedrijf opgericht en begonnen ze met het verkopen van producten om de kwaliteit van autolakken en onderdelen van auto’s te onderhouden. Inmiddels is Cartec binnen Nederland en andere landen uitgegroeid tot een totaalleverancier van professionele auto-onderhoudsproducten. Het assortiment van Cartec bestaat onder meer uit glansherstellers, polijstmiddelen, velgenreinigers, glasreinigers, autoshampoos, waxmiddelen en nog veel meer. Bij Cartec staat kwaliteit hoog in het vaandel en het is dan ook niet verwonderlijk dat professionals over de gehele wereld gebruik maken van de producten van dit merk. 

De producten van Cartec 

Alle producten van Cartec worden geproduceerd in een eigen laboratorium en geproduceerd in een fabriek in Nederland. De missie van Cartec is om de best mogelijke ‘car care’ ervaring te bieden aan zowel mensen die ervan houden om hun auto te onderhouden als professionals die hiervan hun beroep hebben gemaakt. Kwaliteit en service staan bij dit bedrijf hoog in het vaandel en dat is dan ook zeker te zien aan de kernwaarden van het bedrijf. 

Cartec staat voor vier verschillende kernwaarden, namelijk: ‘Ingenieus’, ‘Kwaliteit & Snelheid’, ‘Familie’ en ‘Samenwerking’. De ‘ingenieuze’ kernwaarde van dit bedrijf komt tot uiting door de continue productinnovatie in combinatie met producten van topkwaliteit. De kernwaarden kwaliteit & snelheid zijn volgens Cartec nodig om te overleven. Efficiëntie is het beste antwoord op de uitdaging van constante innovatie. Natuurlijk is Cartec een familiebedrijf en ze werken samen met meer dan 300 resellers verspreidt over de gehele wereld. 

De innoverende kracht van het bedrijf 

Eén van de kwaliteiten die het bedrijf heeft gebracht waar ze vandaag de dag zijn is innovatie. Cartec is continu bezig om haar producten te innoveren en hoogwaardige kwaliteit te leveren. In het eigen laboratorium beschikt het bedrijf over moderne technieken, waar specialisten dag in dag uit bezig zijn met het controleren, ontwikkelen, testen en vernieuwen van de producten. 

Om de producten te innoveren maakt Cartec gebruik van input vanuit haar klanten. Hierdoor zijn ze in staat om producten te ontwikkelen die aansluiten op de behoefte van de doelgroep. Tevens worden alle producten van Cartec getest in verschillende weersomstandigheden en klimaten, waardoor de producten in staat zijn om te presteren in de meest extreme weersomstandigheden. 

Poetscenter.nl is een officiële Cartec webshop op onze site vind je een uitgebreid aanbod aan Cartec producten. Bekijk al onze producten en bestel eenvoudig.

« Bekijk alle blogs