Waarom je auto afdrogen?

Geplaatst op 7 maart 2021
Waarom je auto afdrogen?

Je auto wassen doe je met een reden. Je wilt er namelijk voor zorgen dat de uitstraling van je auto verbetert. Helaas maken veel mensen de fout dat ze de auto na het wassen niet droog maken óf zelfs de auto droog gaan rijden. Beide raden wij af, omdat er hierdoor strepen op de autolak kunnen ontstaan. Dit heeft als gevolg dat je je auto compleet voor niets hebt gewassen. Hiernaast kleven er nog meer belangrijke voordelen aan het afdrogen van je auto. We vertellen je graag meer over deze voordelen. 

Waarom is het belangrijk om je auto goed af te drogen?

Nadat je je auto hebt gewassen droogt deze na een tijdje op. Hier hoef je niets voor te doen. Dus waarom zou je dan tijd en moeite steken in het afdrogen van je auto? Dit is een vraag die wij vaak voorbij zien komen en eigenlijk hebben we hier een heel duidelijk antwoord op. Wanneer je je auto namelijk niet zelf droog maakt bestaat er een grote kans dat er strepen en vlekken op de lak verschijnen, daarnaast is het mogelijk dat de autolak ruwer zal aanvoelen. Dit komt doordat er restdeeltjes van de schoonmaakmiddelen op de lak aanwezig zijn. Wanneer je deze resten niet van de auto verwijdert kunnen er mogelijk kalkvlekken op autolak optreden. 

Om dit te voorkomen raden wij het aan om de auto af te drogen door gebruik te maken van een microvezel droogdoek. Deze doeken bestaan uit enorm veel vezels, waardoor deze doeken optimaal in staat zijn om vocht op te nemen. In de meeste gevallen kan je dan ook de gehele auto afdrogen zonder de doek uit te wringen. Hierdoor zorg je ervoor dat alle resten van het schoonmaakmiddel van de lak verdwijnen, waardoor er geen vlekken op de lak ontstaan. 

Gebruik de juiste middelen 

Voor het drogen van de auto raden wij het af om andere hulpmiddelen te gebruiken dan een microvezel droogdoek. Op het internet wordt vaak een trekker genoemd als een handig hulpmiddel om de auto te drogen, maar maak hier absoluut geen gebruik van. Door je auto droog te maken met een trekker zorg je er namelijk voor dat stof en andere viezigheden over de auto worden verspreid. Hierdoor ontstaan er kleine krasjes en vegen in de lak. Deze krassen en vegen kunnen enkel worden verholpen door de auto te polijsten en dit is natuurlijk iets waar je niet op zit te wachten. Wees daarom verstandig en maak gewoon gebruik van een microvezel droogdoek.

« Bekijk alle blogs