Autowassen: Stappenplan

Geplaatst op 6 juli 2020
Autowassen: Stappenplan

 Autowassen: Stappenplan 

Wanneer je net een nieuwe auto hebt aangeschaft blinkt je auto geweldig en je kan je geluk niet op over hoe geweldig je auto er wel niet uit ziet. Helaas ontkom ook jij niet aan viezigheid en vuil op je auto en op een gegeven moment zal je er toch achterkomen dat je auto er een stuk minder mooier uit ziet dan in het begin het geval was. Gelukkig heb je altijd nog de mogelijkheid om je auto te wassen en aan de hand van dit blogartikel geven we een stappenplan dat je kunt volgens voor het wassen van je auto. Lees verder om erachter te komen hoe dit autowassen stappenplan in elkaar zit. 

Stap 1: Spuit de auto af 

Het eerste onderdeel uit het ‘autowassen stappenplan’ is het schoonspuiten van de auto. Wanneer je dit doet zorg je er namelijk voor dat al het zand en overige vuil van de auto verdwijnt. Dit is van belang, omdat er anders tijdens het poetsen krassen op de lak van de auto kunnen komen. Spoel de auto bij voorkeur af met lauw water. 

Stap 2: Reinig de velgen 

De volgende stap in het ‘autowassen stappenplan’ is het reinigen van de velgen. Het beste kan je hiervoor een velgenreiniger gebruiken. De velgenreiniger dien je aan te brengen op de zojuist schoongespoten velg waarna je de velgenreiniger enige tijd laat intrekken. Voor het echt grondig schoonmaken van de velgen kan je eventueel een velgenborstel gebruiken. Zodra de velgenreiniger goed in ingetrokken spoel je de velg af met water. Het is belangrijk dat je maar één velg per keer reinigt, zodat de velgenreiniger niet te lang intrekt. 

Stap 3: het wassen van je auto 

Nu je bij stap 3 bent aangekomen en ervoor hebt gezorgd dat er geen krassen op de lak kunnen ontstaan door bijvoorbeeld zand is het tijd om de auto te gaan wassen. Naar voorkeur kan je je auto wassen in een wasserette, maar het bijvoorbeeld ook mogelijk om dit voor je deur te doen. Let er bij het voor de deur wassen van je auto wel goed op of dit is toegestaan in jouw gemeente. Er zijn namelijk enkele gemeentes waar het niet is toegestaan om je auto voor de deur te wassen in verband met de schadelijkheid voor het riool. 

Gebruik voor het wassen van de auto bij voorkeur een goede autospons en dus niet zomaar een spons die je gebruikt voor de afwas. Voor het beste resultaat kan je een autoshampoo gebruiken. Autoshampoo’s zijn speciaal ontwikkeld voor het schoonmaken van auto’s en gebruik deze dan ook wanneer je wilt gaan voor het beste resultaat. Een auto shampoo heeft verschillende eigenschappen die zorgen voor een glanzende lak en een beschermlaag tegen vuil en viezigheid. Eventueel is het ook nog mogelijk om de auto te waxen. Gebruik hiervoor speciaal ontwikkelde waxproducten. 

Om de auto goed schoon te krijgen en strepen te voorkomen kan je het beste van boven naar beneden werken. Het wordt aangeraden om je auto altijd te wassen in de lengterichting, omdat je op deze manier voorkomt dat er cirkelvegen op de lak ontstaan. Deze cirkelvegen zijn moeilijk weg te krijgen en dragen niet bij aan een mooi uiterlijk van de auto. Gebruik bij voorkeur twee emmers om de auto te wassen. Eén emmer gebruik je om de autoshampoo in te doen en de andere emmer gebruik je om de spons uit te spoelen. 

Meer informatie nodig over het wassen van je auto? 

Wil je meer informatie over hoe je het wassen van je auto het beste aan kunt pakken? Dan is het mogelijk om contact op te nemen met Poetscenter.nl. Contact opnemen kan je het beste doen door te bellen naar 06-50283376 of door te mailen naar info@poetscenter.nl. We staan klaar om je te helpen met al je vragen.

« Bekijk alle blogs