Auto wassen als een pro

Geplaatst op 12 april 2020
Auto wassen als een pro

Het is niet moeilijk om zelf je auto te wassen met een professioneel resultaat. Door gebruik te maken van de juiste producten kun je de auto mooier schoon krijgen dan in de wasstraat mogelijk zou zijn. Er blijven geen druppeltjes en strepen achter op de lak en zelfs de kleinste randjes kun je mooi schoon krijgen. Wij vertellen je graag meer over het wassen van auto’s zodat jij ook een geweldig en blijvends resultaat kunt krijgen. Het is waarschijnlijk lang niet zo lastig dan je zou denken.  

Begin met het kiezen van producten 

De eerste stap die je zal moeten nemen is het aanschaffen van verschillende producten. Hoeveel en welke producten je moet kopen ligt helemaal aan jouw verwachtingen van het eindresultaat. Wil je alleen de buitenkant van de auto wassen of ga je ook de binnenkant helemaal doen. Voor de buitenkant heb je altijd shampoo nodig en meerdere doeken of sponzen. Hiermee verwijder je het meeste vuil van de auto. Als je de auto reinigt voor een behandeling kan het echter ook nodig zijn om te kleien. Wanneer je ervoor kiest om ook de binnenkant te doen heb je een interieurreiniger nodig en eventueel middel voor de bekleding. Er zijn allerlei extra producten die je hierbij kunt gebruiken waarmee het resultaat alleen maar beter zal worden.  

 

Zorg voor langdurig resultaat
Zowel voor de buitenkant als het interieur zijn er middelen die ervoor zorgen dat het resultaat langer behouden blijft. Na het wassen van de lak kun je een beschermende waxlaag aanbrengen. Deze weert vuil en zorgt dat nieuw vuil niet zo goed zal aanhechten. Hierdoor zal de lak er langer stralend uitzien na een wasbeurt. Voor het interieur, welke soms stof lijkt te vinden vanuit het niks, gebruik je bijvoorbeeld een cockpitspray. Deze zorgt voor een beschermende laag welke het stof ook afweert. Dit biedt veel voordelen als je het op de juiste manier toepast.  

 

Streeploos en vlekkeloos 

Een professioneel resultaat is natuurlijk niet zo te noemen als de lak vol met strepen en kleine vlekjes zit. Dit is ook niet nodig omdat je dit makkelijk kunt voorkomen. Door de lak na het poetsen te drogen zullen de waterresten niet op de lak opdrogen. Hiervoor maak je bijvoorbeeld gebruik van een microvezeldoek. Deze nemen vocht uitzonderlijk goed op en zullen eventueel kleine restjes vuil en sop ook meenemen. Zo krijg je hiermee het beste resultaat. Zelfs professionals zullen er moeite mee hebben om een auto zo mooi schoon te krijgen.  

 

Zelf doen loont 

Als je zelf een auto wast is het resultaat veel mooier dan uit de wasstraat. Ook is het veel leuker om het resultaat te zien nadat je hier zelf tijd en moeite in hebt gestoken. Naast het gevoel van trots loont het op de lange termijn ook in de portemonnee om de auto zelf te wassen. Het kan namelijk best prijzig zijn om elke keer de wasstraat te bezoeken en eenmalig de middelen aanschaffen kost dan een stuk minder. Overweeg daarom absoluut om lekker zelf jouw auto te gaan wassen.

 

 

 

 

« Bekijk alle blogs