Polijsten met 3M

Geplaatst op 5 januari 2021
Polijsten met 3M

Veel mensen kiezen ervoor om het polijsten van hun auto uit te besteden aan een professionele partij. Vaak wordt er dan ook gedacht dat het polijsten van je auto een enorm lastig proces is. Enerzijds is dit natuurlijk waar, want op het moment dat je je auto verkeerd polijst zal de autolak herstelt moeten worden. Toch moet het eens de eerste keer zijn en wij helpen je hier graag bij. In dit blogartikel geven we je dan ook een aantal handige tips mee die je helpen om je auto te polijsten. 

3M 

Polijstmiddelen zijn er in allerlei soorten en maten, maar in dit blogartikel gaan we het specifiek hebben over de polijstmiddelen van het merk 3M. Wij zijn ervan overtuigd dat de producten van dit merk garant staan voor een hoge kwaliteit, mits de producten natuurlijk op de juiste manier gebruikt worden. Lees verder om erachter te komen hoe je op de juiste manier gebruik maakt van de producten van 3M. 

Stap 1: de voorbereiding 

Een goede voorbereiding is het halve werk en dit gaat zeker op wanneer je je auto wilt polijsten. Een goede voorbereiding bestaat in dit geval uit het grondig voorwassen van je auto. Maak hiervoor gebruik van water in combinatie van een autoshampoo. Droog de auto vervolgens goed af door gebruik te maken van een speciale droogdoek. 

Stap 2: de auto kleien 

De volgende stap is het kleien van de auto om alle overgebleven verontreinigingen van de auto te verwijderen. Hiervoor raden wij je aan om gebruik te maken van 3M™ Perfect-It Schoonmaakklei in combinatie met een claypad en een smeermiddel op waterbasis. Beweeg de schoonmaakklei vervolgens heen en weer over de lak en probeer gedeelte na gedeelte af te werken. Op het moment dat je voelt dat de klei soepel over de lak glijdt kan je ervan uitgaan dat de lak schoon genoeg is. 

Stap 3: polijstpad en polijstmiddel kiezen 

De volgende stap is één van de belangrijkste stappen die uiteindelijk die kwaliteit van het polijsten bepaalt. Je hebt namelijk de keuze uit verschillende polijstpads en polijstmiddelen. Het verschil tussen de polijstpads en de polijstmiddelen zit hem vooral in de werking. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor grove polijstmiddelen en polijstpads, maar daarnaast is het ook mogelijk om te kiezen voor een wat lichtere aanpak. Dit laatste raden wij altijd aan, omdat je hierdoor inzicht krijgt in het resultaat. Op het moment dat je namelijk met het grofste polijstmiddel begint zal je de lak niet meer kunnen herstellen op het moment dat het verkeerd is gegaan. Is de lichtste variant niet voldoende? Dan raden we je aan om stapsgewijs op te schalen naar een wat zwaardere polijstmiddelen en/of polijstpads. De grofheid van de polijstpads en de polijstmiddelen van 3M kan je herkennen aan de kleur van de dop. 

Stap 4: ga aan de slag 

Indien je alle voorbereidingen hebt getroffen is het tijd om zelf aan de slag te gaan met het polijsten van je auto. Wij raden iedereen aan om altijd de juiste veiligheidsmaatregelen te treffen. Hierbij kan je onder andere denken aan handschoenen. Probeer tijdens het polijsten heen en weer te gaan over de lak met ongeveer 50% aan overlap. Zorg ervoor dat je dezelfde baan aanhoudt en over het algemeen raden wij het aan om deze baan twee keer in iedere richting te polijsten. Controleer constant of je tevreden bent met het resultaat en maak zo nodig aanpassingen totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. 

Meer weten? 

Wil je meer weten over de polijstmiddelen van 3M of over het polijsten zelf? Twijfel dan geen moment om contact met ons op te nemen. Dit kan door te bellen naar 06-50283376 of door een e-mail te sturen naar info@poetscenter.nl.

« Bekijk alle blogs