Voorruit makkelijk schoonmaken

Geplaatst op 24 mei 2020
Voorruit makkelijk schoonmaken

De voorruit schoonmaken van je auto kan nog al eens een karwei zijn waar veel mensen tegenop zien. Toch zijn mooie en schone autoruiten belangrijk voor de uitstraling van je auto en daarnaast draagt het ook nog eens bij aan de veiligheid op de weg. Vieze autoruiten kunnen namelijk nog wel eens het zicht belemmeren bij bijvoorbeeld een laagstaande zon of bij een tegenligger met felle lampen. Aan de hand van dit blogartikel leggen we je uit hoe jij je autoruiten makkelijk schoon kunt maken. Lees verder voor al onze tips. 

De oorzaak van vieze autoruiten 

Omdat een auto veel in beweging is ontkom je helaas niet aan vuil en viezigheid op je auto. Viezigheid op je autoruiten kan afkomstig van vele verschillende dingen. Denk maar eens aan vliegen en andere insecten die op hoge snelheid in aanraking komen met je autoruit. Maar ook verschillende stofdeeltjes komen vaak in aanraking met de voorruit van je auto. Denk maar eens aan afgelopen zomer toen we te maken kregen met Saharazand, dit zorgde bij veel auto’s voor hardnekkig vuil op de voorruiten. Daarnaast kan je ook te maken krijgen met vogelpoep of roetdeeltjes uit dieseluitlaten. Wanneer je je auto veel gebruikt is het dan in principe ook onmogelijk om je autoruit schoon te houden. Gelukkig kunnen we nog altijd aan de slag met de voorruit schoonmaken van de auto. Lees verder hoe je hier het beste mee aan de slag kunt gaan. 

Voorruit auto schoonmaken: Wat heb je nodig? 

Wanneer je autoruiten echt smerig kan het nodig zijn om de ruiten eerst met shampoo te behandelen. Gebruik hiervoor altijd autoshampoo. Door de shampoo te gebruiken zorg je ervoor dat het hardnekkige vuil loslaat van de autoruit en zal de voorruit schoonmaken makkelijker zijn. Vul een emmer met warm water en shampoo en gebruik een spons om de autoruiten te behandelen. Spoel de ruiten hierna af met schoon water en maak de ruit droog met een Microvezeldoek Maxi Glas

De binnenkant van de voorruit schoonmaken 

Niet alleen de voorruit schoonmaken is belangrijk, maar ook het schoonmaken van de binnenkant van de voorruit is belangrijk. De binnenkant van de voorruit wordt vanzelfsprekend een stuk minder snel vies dan de buitenkant, maar toch zal je deze eens in de zoveel tijd mee moeten pakken tijdens het schoonmaken. Voor het schoonmaken van de binnenkant kan je het beste glasreiniger gebruiken. Omdat de binnenkant van de autoruit niet in aanraking komt met hardnekkig vuil zoals bij de buitenkant het geval is zal je merken dat de binnenkant een stuk sneller schoongemaakt kan worden. Nadat je de auto hebt ingespoten met glasreiniger kan je het beste gebruik maken van een Microvezeldoek Maxi Glas voor een streeploos resultaat.

 

« Bekijk alle blogs