Waarom je auto poetsen?

Geplaatst op 3 december 2019
Waarom je auto poetsen?

Misschien vraag je je wel eens af waarom je jouw auto nog zou poetsen terwijl hij toch alleen maar vuil lijkt te zijn na een dag. Waarom zou je het ook zelf doen terwijl je misschien een wasstraat om de hoek hebt. Wij kunnen deze vragen natuurlijk voor je beantwoorden. Er zijn namelijk veel belangrijke redenen waarom jij je auto regelmatig zou moeten poetsen en waarom je dit het beste lekker zelf kunt doen. Lees daarom verder en ontdek waarom.   

De auto is weer vies na een dag 

Zeker als het een periode veel regent kan het zinloos lijken om een auto te wassen. Je rijdt een dag door de regen en hij ziet er weer zo vies uit als voor het wassen. Hierdoor kan het vrij zinloos aanvoelen. Toch is het erg nuttig om je auto regelmatig te wassen. Er zijn bepaalde soorten vuil zoals vogelpoep welke zuren bevatten en dus de lak van je auto kunnen aantasten. Hierdoor is je auto niet alleen meer vies maar ook beschadigd. Door een auto regelmatig te wassen voorkom je dit probleem en zorg je dat jouw auto in nette staat blijft.  

Zelf wassen of naar de wasstraat 

Wij zullen absoluut niet gaan ontkennen dat er een aantal voordelen zijn aan een wasstraat. Het is eenvoudig en jouw auto ziet er snel weer relatief schoon uit. Toch zijn er aanzienlijk meer voordelen aan het zelf wassen van een auto. Zo krijg je in de eerste plaats al een veel beter resultaat. Jij ziet met het blote oog namelijk welke vlekken nog wat extra aandacht nodig hebben en waar vuil achterblijft. Daarnaast blaast een wasstraat de auto wel droog maar er blijven altijd druppeltjes achter. Als je een auto zelf wast kun je deze direct goed nadrogen waardoor het resultaat het beste zal zijn. De hardhandigheid van de borstels in een wasstraat is niet altijd even goed voor de lak. Het gebeurt dan ook meer dan eens dat er kleine krasjes ontstaan welke je zelf niet zou veroorzaken. Zelf wassen voorkomt dit dus als je gebruik maakt van zachte materialen. Ondanks dat zelf wassen meer tijd kost loont dat absoluut.  

Voordelig schoon 

Om te beginnen is het best een investering als je alle middelen en producten moet aanschaffen om jouw auto perfect schoon te krijgen. Toch is dit met de tijd een stuk voordeliger als elke keer de wasstraat bezoeken. Je kunt met een auto makkelijk 2 tot 4 keer per maand de wasstraat bezoeken. Afhankelijk van het soort pakket dat je neemt lijkt dit misschien goedkoop. Maar als je gaat uitrekenen hoe vaak je zelf je auto kunt wassen voor dat bedrag zal je er al snel achter komen wat er voordeliger is. Natuurlijk neemt het zelf wassen wat meer tijd in beslag maar zoals je hierboven hebt kunnen lezen is dat in het resultaat toch ook goed merkbaar. Wij zouden absoluut kiezen voor het zelf wassen van een auto, wat doe jij?

 

« Bekijk alle blogs