Geuren uit de auto verwijderen

Geplaatst op 28 mei 2020
Geuren uit de auto verwijderen

Geuren uit de auto verwijderen 

Niets is zo vervelend als het ruiken van vieze geuren terwijl je net je auto bent binnengestapt. Een vieze lucht is dan ook één van de meest voorkomende ergernissen van automobilisten. Helaas is het een feit dat vieze geuren gemakkelijker je auto inkomen dan dat deze weer verdwijnen uit de auto. Aan de hand van dit blogartikel vertellen we je meer over het ontstaan van deze vieze geuren en hoe je een geur uit de auto moet verwijderen. 

Hoe ontstaan die vervelende geuren in je auto? 

Een vervelende geur in de auto kan ontstaan door verschillende oorzaken. Eén van de meest voorkomende oorzaken is het restafval van eten- en drinkwaren. Wanneer je dit afval niet direct na het eten en drinken opruimt verspreiden deze geuren zich binnen no-time in je auto. Wij raden dan ook altijd aan om afvalresten direct uit de auto te halen en weg te gooien. Een andere veelvoorkomende reden van een vervelende geur in je auto is het roken van sigaretten. Sigarettenrook gaat zitten in de stoffen bekleding van je auto en wanneer je blijft roken in de auto kan het ontzettend lastig zijn om deze geur eruit te krijgen. Natuurlijk kan je deze geur voorkomen door niet in de auto te roken, maar mocht je dit lastig vinden dan raden we je aan om te roken met het raam open én de asbak regelmatig te legen. 

Geur verwijderen uit auto 

Een geur de auto verwijderen is zo makkelijk nog niet, maar het is zeker mogelijk. Hieronder zetten wij een handig stappenplan voor je klaar, zodat jij precies weet hoe je aan de slag moet gaan met een geur uit de auto verwijderen. 

Stap 1: Gooi al het afval weg 

Een van de grootste oorzaken van vervelende geuren is rondslingerend afval. Wanneer je dit afvalt niet goed opruimt zal de geur dan ook nooit uit de auto verdwijnen. Kijk goed of je ergens in je auto nog afval ziet liggen en ruim dit meteen op. Vooral in de zijvakken, onder de stoelen of in het dashboardkastje wil er nog weleens wat afval liggen.

Stap 2: Stofzuigen 

Zodra je al het resterende afval uit je auto hebt verwijderd kan er een begin gemaakt worden met het stofzuigen van de auto. Zorg er echter voor dat je goed stofzuigt en haal de matten uit de auto. Wij raden het aan de om de matten los van elkaar extra te stofzuigen, omdat hier meestal veel viezigheid in gaat zitten. Het stofzuigen van de kofferbak, de stoelen en de vakjes raden wij ook altijd aan. Hier zit meestal vuil in wat je niet met de hand wegkrijgt. 

Stap 3: Kunststof reinigen 

Het kunststof in de auto kan je het beste reinigen door gebruik te maken van een interieurreiniger. In ons assortiment vindt je verschillende interieurreinigers. Gebruik de interieurreiniger in combinatie met een microvezeldoek voor het beste resultaat. 

Stap 4: Het reinigen van de autobekleding 

Nadat je klaar bent met het schoonmaken van bovengenoemde onderdelen is het tijd om aan de slag te gaan met het reinigen van de autobekleding. De autobekleding is vaak één van de meest lastige onderdelen om schoon te krijgen, omdat hier bijvoorbeeld veel etens- en drankwaren op terecht komen. Voor een stoffen autobekleding kan je het beste gebruik maken van een bekledingsreiniger. Heb je een leren interieur? Dan raden we je aan om gebruik te maken van een leerreiniger.

Stap 5: Zorg voor een verfrissend luchtje in de auto 

Nu je je auto van top tot teen hebt schoongemaakt zullen de vervelende geuren als het goed is uit je auto zijn verdwenen. Naar wens is het natuurlijk altijd mogelijk om een verfrissende autoparfum in de auto te spuiten. Vanaf dit moment zal jij voortaan genieten van een schoon interieur dat ook nog eens lekker ruikt.

« Bekijk alle blogs