Je auto wassen op de juiste manier

Geplaatst op 28 februari 2022
Je auto wassen op de juiste manier

Je auto wassen op de juiste manier 

Wanneer je veel waarde hecht aan je auto wil je er natuurlijk zeker van zijn dat je je auto op de juiste manier wast. Het verkeerd wassen van de auto kan mogelijk (lak)schade veroorzaken en dit is iets waar je als autoliefhebber natuurlijk niet op zit te wachten. Het wassen van je auto brengt meer met zich mee dan je misschien op het eerste ogenblik zou verwachten. Dit is dan ook precies de reden dat wij je in dit blogartikel meer gaan vertellen over hoe je je auto op de juiste manier wast. Lees snel verder voor meer informatie. 

Laat de wasstraat achterwege 

Veel mensen kiezen ervoor om hun auto in een wasstraat te wassen. Dit is natuurlijk erg handig, omdat je auto binnen enkele minuten ‘schoon’ is. Toch moeten we je eerlijk vertellen dat een wasstraat niet echt bevorderend is voor de lak van je auto. Onder andere de glans van de lak kan afnemen en dit is toch eigenlijk waar je als autoliefhebber het meest van kan genieten. 

Ga je toch zelf aan de slag met het wassen van je auto? Dan raden we je aan om gebruik te maken van de juiste materialen. Maak ten eerste gebruik van een goede spons en dit is zoals je waarschijnlijk al had verwacht geen ‘normale’ spons. Normale sponzen kunnen namelijk voor cirkelvormige krassen zorgen. Zorg er daarom altijd voor dat je gebruik maakt van een spons van microvezel of een washandschoen van microvezel. Doordat een spons of washandschoen van microvezel bestaat uit een enorme hoeveelheid microvezels zijn deze hulpmiddelen optimaal in staat om water op te nemen. Daarnaast laten deze hulpmiddelen geen strepen achter op de lak. 

Het wassen van de auto 

Op het moment dat je je auto gaat wassen is het belangrijk dat je de auto eerst grondig afspoelt. Hierdoor verwijder je een groot deel van het vuil en viezigheid op de auto. Vervolgens maak je gebruik van een schoonmaakmiddel dat geschikt is voor het reinigen van auto’s. Vul één emmer met Autoshampoo en vul een andere emmer met water. De tweede emmer kan je gebruiken om vuil afkomstig van de auto van de spons af te spoelen. Gebruik een microvezel spons of washandschoen om de Autoshampoo aan te brengen op de auto. Lees de gebruiksaanwijzing van de Autoshampoo altijd zorgvuldig door, zodat je precies weet welke hoeveelheid shampoo je op de auto moet aanbrengen. Breng de Autoshampoo van boven naar beneden aan en spoel je spons of washandschoen regelmatig af. 

Het afspoelen van de auto 

Indien je je auto hebt ingezeept met het schoonmaakmiddel wordt het tijd om de auto af te spoelen. Hiervoor kan je gebruik maken van een simpele tuinslang met water. Let er goed op dat je alle resten van de shampoo van de auto afspoelt en droog de auto vervolgens af met een zeem of een speciale droogdoek. 

Indien je je aan bovenstaande stappen houdt verwachten wij dat het schoonmaken van je auto niet al te veel problemen zal opleveren. Wil je toch iets meer weten over het schoonmaken van je auto? Dan is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

« Bekijk alle blogs