Banden schoonmaken

Geplaatst op 10 september 2020
Banden schoonmaken

De banden schoonmaken van je auto is een onderdeel wat door veel mensen weleens vergeten wordt. Maar wist je dat banden schoonmaken kan zorgen voor een langere levensduur van de banden? Aan de hand van dit blogartikel vertellen we je meer over hoe je het beste aan de slag kunt gaan met het schoonmaken van je autobanden. Lees verder voor meer informatie. 

Banden schoonmaken: Waarom is dit van belang? 

Wanneer je weleens nieuwe banden hebt aangeschaft dan weet je dat dit behoorlijk prijzig kan zijn. Maar wat als we je nou eens vertellen dat je door goed bandenonderhoud de levensduur van je banden kan verlengen? Inderdaad. Door je banden regelmatig te voorzien van een onderhoudsbeurt verleng je de levensduur. Dit komt doordat verschillende schoonmaakproducten, zoals bandenzwart en andere producten die je vindt in ons assortiment, de banden voorzien van een extra beschermlaag. Na het banden schoonmaken zijn de banden onder andere beschermt tegen uitdroging. Uitdroging bij banden kan leiden tot scheurtjes die vervolgens alleen maar groter en groter worden. Stel het banden schoonmaken niet uit en zorg er voor dat je hier eens in de zoveel tijd mee aan de slag gaat. 

Hoe pak je dit aan? 

Om je banden grondig schoon te maken kan je gebruik maken van verschillende hulpmiddelen, zoals; een hogedrukspuit, water, schoonmaakmiddel, een borstel en een spons. Gebruik als eerste de hogedrukspuit om het grove vuil van de banden te verwijderen. Wanneer je dit hebt gedaan zeep je de banden goed in met een schoonmaakmiddel, bijvoorbeeld Cartec Exterior Multi Cleaner. Schrob als laatste de banden goed schoon met een borstel en spuit de banden nog een keer goed na met de hogedrukspuit. 

Laat je banden glanzen als nooit tevoren met bandenzwart 

Wanneer je gebruik maakt van bovenstaande schoonmaakmethode zal je merken dat je banden er een stuk beter uitgaan zien. Toch kan het zijn dat de banden er nog niet helemaal uitzien zoals je wenst. Om dit te bereiken kan je gebruik maken van bandenzwart. Een andere benaming voor bandenzwart is ‘bandenglans’ bijvoorbeeld cartec Bumper & Tyre Care door dit middel te gebruiken zal je merken dat je banden weer zullen glanzen als nooit tevoren. 

Hoe lang blijven je banden glimmend en zwart? 

Je hebt je autobanden van een flinke schoonmaakbeurt voorzien, maar nu rest alleen nog de vraag: ‘Hoe lang blijven mijn banden glimmend en zwart?’. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Een belangrijke factor is allereerst het aantal kilometers dat je rijdt. Vanzelfsprekend blijven banden die weinig kilometers afleggen in een betere conditie dan banden die honderden kilometers per dag rijden. Maar hiernaast spelen ook de weersomstandigheden, de rijstijl en het wegdek een belangrijke rol. Over het algemeen geldt dat hoe minder en hoe rustiger je rijdt, hoe langer je banden mee zullen gaan én hoe langer ze schoon zullen blijven. Mocht je merken dat je banden vies worden kan je natuurlijk altijd aan de slag met het banden schoonmaken. Voor extra informatie is het natuurlijk altijd mogelijk om contact met ons op te nemen.

 

« Bekijk alle blogs