Je auto poetsen voor verkoop

Geplaatst op 5 februari 2021
Je auto poetsen voor verkoop

Ben jij van plan om je auto te verkopen? Dan wil je hier natuurlijk het liefst een mooi bedrag voor hebben. Om hiervoor te zorgen zijn er een aantal dingen die je zelf kunt ondernemen om de verkoopprijs wat op te krikken. Welke dingen dit precies zijn dat lees je in dit blogartikel. 

Geef je auto een goed wasbeurt 

Het gezegde: “Je krijgt nooit een tweede kans voor een eerste indruk” gaat zeker op wanneer je je auto wilt verkopen. Natuurlijk begrijpen wij dat je het liefst zo min mogelijk aandacht besteedt aan een auto die je toch gaat verkopen, maar een goede wasbeurt kan wonderen doen. Door je auto grondig te wassen met de juiste schoonmaakmiddelen zorg je ervoor dat de lak glanst als nooit tevoren en dit laat zeker een goede indruk achter op mensen die de auto komen bezichtigen. 

Herstel krassen en zorg voor een glanzende lak 

Zijn er op je auto verschillende krassen aanwezig? Dan raden wij je aan om deze krassen voor de verkoop van de auto te herstellen. Dit is mogelijk door de auto te polijsten. Helaas gaat er best veel werk zitten in het polijsten van de autolak, maar krassen op de autolak kunnen al snel betekenen dat je auto honderden euro’s minder waard is. De tijd die je kwijt bent aan het polijsten van de auto verdien je dan ook gemakkelijk terug. 

Geef ook de banden aandacht 

Wanneer mensen aan de slag gaan met het schoonmaken van een auto worden de banden om één of andere reden vaak vergeten. Dit is natuurlijk hartstikke zonde, want ook goed verzorgde banden kunnen bijdragen aan de uitstraling van je auto. Gebruik bijvoorbeeld bandenzwart, waardoor je banden de originele zwarte kleur terugkrijgen. Eigenlijk raden wij het gebruik van bandenzwart regelmatig aan, omdat dit middel verschillende stoffen bevat die de levensduur van de banden kunnen verlengen. 

Vergeet de velgen niet 

Naast je banden raden wij het tevens aan om de uitstraling van je velgen te verbeteren. Vooral wanneer je een mooi paar velgen onder je auto hebt liggen trekt dit meteen de aandacht van een koper. In dit geval wil je er natuurlijk wel voor zorgen dat de velgen mooi glimmen. Om dit te realiseren kan je gebruik maken van een velgenreiniger. In het assortiment van Poetscenter.nl vind je velgenreinigers van verschillende merken. 

Zorg voor een auto luchtverfrisser 

Wil je er echt voor zorgen dat je auto een goede indruk achterlaten op potentiële kopers? Dan kan het verstandig zijn om een heerlijk ruikende luchtverfrisser in je auto te plaatsen. Waarschijnlijk ken je de ‘geurboompjes’ wel die je kunt aanschaffen bij vrijwel ieder tankstation. Deze producten ruiken heerlijk, maar helaas werken ze maar een beperkte tijd. Wij raden je daarom aan om te kiezen voor een luchtverfrisser die je in de bekerhouder of in het ventilatierooster kunt plaatsen.

« Bekijk alle blogs