Professioneel polijsten met de refinish line

Geplaatst op 26 maart 2019
Professioneel polijsten met de refinish line

 

Het is mogelijk om zelf een auto te polijsten met een professioneel resultaat. Hiervoor maak je gebruik van verschillende producten uit deze lijn van het merk Cartec. Toch is het niet zo eenvoudig en is het wel belangrijk om te weten waar je mee bezig bent. Wij helpen je hierbij graag een handje ondanks dat we er niet letterlijk bij kunnen zijn. Zolang je weet wat je doet zal je een mooi resultaat kunnen krijgen en dat is bij lange na niet zo prijzig als het inhuren van een professional. Lees verder en ontdek meer over het professioneel polijsten met behulp van de refinish line. 

Zorg eerst voor een schone auto 

Voordat je aan de slag gaat met het polijsten van een auto is het belangrijk dat deze schoon is. Je maakt hiervoor gebruik van de standaard middelen die je hierbij altijd zou gebruiken. Als er toch nog wat vuil achterblijft kun je ervoor kiezen om de auto met klei te behandelen. Hiermee krijg je namelijk zelfs het meest hardnekkige vuil weg. Door te zorgen dat de auto helemaal schoon is zal je het best mogelijke resultaat krijgen en dat is natuurlijk wat je wilt. Als je het resultaat ziet achteraf snap je direct waarom dit de moeite helemaal waard was.  

Kiezen uit verschillende pads 

Om een auto te polijsten heb je verschillende materialen nodig. Een polijstmachine is hierbij een erg belangrijke basis. Deze machine zal echter zijn werk niet kunnen doen zonder polijst pads. Deze plaats je op de machine. Hiervan zijn veel verschillende opties verkrijgbaar waarbij het verschil zit in hoe grof deze zijn. Polijsten wordt vaak gedaan in meerdere stappen waarbij er gewerkt wordt met verschillende pads. Welke jij nodig hebt is geheel afhankelijk van jouw auto en het resultaat wat je wilt. Als je hier niet uitkomt kun je het beste even contact met ons opnemen en dan helpen wij om de best passende optie te vinden.  

Polijstmiddelen gebruiken voor mooi resultaat 

Naast de machine en pads maak je gebruik van polijstmiddel. Dit soort middelen zorgen ervoor dat jouw auto meer zal gaan glanzen dan je ooit voor mogelijk had gehouden. Het gebruik ervan is ook nog eens vrij eenvoudig waardoor dit zeker de moeite waard is. Bij verschillende pads kun je gebruik maken van de middelen die erbij staan omschreven maar er zijn nog meer opties welke ook een geweldig resultaat geven. Het is belangrijk om goed te lezen bij de producten zodat je een middel kiest wat echt passend is. Deze middelen zijn uiteraard ook te vinden in de Refinish Line van Cartec.
 

Bescherm de lak tegen beschadigingen 

Als kosten nog moeite bespaard om jouw auto mooi schoon en glanzend te krijgen wil je dit natuurlijk zo houden. Het is natuurlijk niet helemaal mogelijk om vuil weg te houden bij een auto. Toch kan je er met een waxlaag voor zorgen dat jouw auto de glans langer zal behouden. Deze laag beschermt namelijk de lak tegen beschadigingen zoals kleine krasjes. Het aanbrengen en uitwrijven van de wax kost niet veel tijd en is dus een echte aanrader.

 

« Bekijk alle blogs