Wat is snowfoam precies?

Geplaatst op 18 november 2020
Wat is snowfoam precies?

Snowfoam is een schoonmaakmiddel dat gebruik wordt tijdens, maar eigenlijk vóór het wassen van de auto. De naam van dit schoonmaakmiddel is afkomstig van het feit dat na het aanbrengen van dit middel het lijkt alsof de auto bedekt is met een sneeuwlaag. Maar wat doet dit schuim nu precies en welke voordelen heeft het? Dat en meer vertellen we je in dit blogartikel. Lees snel verder voor meer informatie. 

Wat is snowfoam precies?

Snowfoam is een schoonmaakmiddel dat wordt gebruikt om auto’s voor te wassen. Dit schuim zorgt ervoor dat vuil, aanslag, olie en andere viezigheden loskomen van de lak van de auto. Hierdoor zal het makkelijker worden om deze viezigheden van de auto te verwijderen. Het resultaat? Je verwijdert gemakkelijk al het vuil van je auto. Het voordeel aan dit schuim is dat dit schuim niet van uw auto af zal glijden, waardoor het een zeer diepe werking heeft. Daarnaast is dit schuim pH-neutraal en zal het de autolak, coating of andere onderdelen van je auto niet aantasten. 

Aanbrengen 

Snowfoam breng je aan door gebruik te maken van een hogedrukspuit en een foamlans. Het is hierbij van belang dat de hogedrukspuit over voldoende druk beschikt, omdat er anders een te zachte straal ontstaat, waardoor je het middel lastig kunt aanbrengen. Het is tevens mogelijk om dit middel door middel van een washandschoen aan te brengen, maar dit neemt wel een hoop tijd in beslag. Snowfoam aanbrengen met een foamlans doe je op de volgende manier: 

·         Voeg voldoende water toe aan de hogedrukfles

·         Voeg de juiste hoeveelheid snowfoam a.d.h.v. de gebruiksaanwijzing toe aan de hogedrukfles

·         Sluit de hogedrukspuit aan op de hogedrukfles

·         Breng slowfoam aan op de auto

·         Wacht tot het schuim van de auto afglijdt.

·         Spoel het schuim af met water

·         Was de auto vervolgens met een reinigingsmiddel

·         Spoel de auto af met water

·         Droog tenslotte de auto op door gebruik te maken van een microvezel droogdoek 

Indien je bovenstaande stappen goed opvolgt zal je merken dat vrijwel al het vuil zonder probleem van de auto zal verdwijnen. 

Gebruik nooit alleen snowfoam 

Snowfoam is ontworpen om het schoonmaken van je auto gemakkelijker te maken. Dit middel zorgt ervoor dat viezigheden loskomen van de autolak, waardoor deze makkelijker verwijderd kunnen worden. Wanneer je dus alleen gebruik maakt van snowfoam zorg je er alleen maar voor dat het vuil wordt losgeweekt en dus niet wordt verwijderd. Gebruik snowfoam daarom altijd in combinatie met een ander schoonmaakmiddel. 

Advies nodig? 

Heeft u advies nodig met betrekking tot het gebruik van snowfoam? Dan is het uiteraard mogelijk om contact met ons op te nemen. Wij voorzien u graag van meer informatie. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 06-50283376 of het is mogelijk om een e-mail te sturen naar info@poetscenter.nl.

« Bekijk alle blogs