De geschiedenis van Meguiar's

Geplaatst op 5 maart 2020
De geschiedenis van Meguiar's

 De geschiedenis van Meguiar's 

De geschiedenis van Meguiar's gaat terug naar het jaar 1901. In dit jaar besloot Frank Meguiar Jr. met behulp van zijn familie zijn eerste meubelpolijstmiddel te maken. Dit middel ontwikkelde hij vanuit zijn eigen garage en iedere dag zag hij verschillende orders voor het middel binnenkomen. Zijn middel bleek aan te slaan en sinds 1901 is zijn bedrijf blijven groeien tot wat het vandaag de dag is. 

Tot het jaar 1910 hield Frank zich bezig met het maken van schoonmaakproducten voor de meubelindustrie. In 1910 begon de populariteit van wagens zonder paarden toe te nemen en toentertijd viel het Frank op dat de houten wagens behandeld werden met dezelfde producten als die voor meubels werden gebruikt. Dit kon effectiever bedacht Frank en hij besloot zich vanaf dit moment dan ook steeds meer toe te leggen om het produceren van schoonmaakmiddelen voor automobielen. 

Een winnende formule 

Frank Meguiar Jr. bleef na zijn eerste succes niet bij de pakken neerzitten, maar besloot om zijn formule verder door te ontwikkelen. Een van de overtuigingen van Frank was dat hij nooit een product zou uitbrengen zonder dat hij ervan overtuigd was dat dit product op dat moment het beste op de markt was. Inmiddels, vele jaren later houdt het bedrijf deze overtuiging nog steeds in stand. 

Net zoals het bedrijf van Frank groeide, groeide ook zijn familie. Helaas kwam Frank Meguair Jr. in 1950 te overlijden. Gelukkig was het bedrijf inmiddels een familiebedrijf geworden en konden zijn zoons de leiding van het bedrijf overnemen. De drie zoons van Frank genaamd, Maurice, Kenneth en Malcolm namen ieder een aparte taak op zich in het bedrijf. Maurice werd verantwoordelijk voor de sales, Kenneth werd verantwoordelijk voor de productie en Malcolm nam het ontwikkelingsproces van nieuwe producten op zich. Al snel werd duidelijk dat Malcolm dezelfde liefde had als zijn vader voor het ontwikkelen van innovatieve producten. Het is dan ook niet verwonderlijk dat Malcolm één van de meest bekende cleaner wax van onze geschiedenis heeft geproduceerd, namelijk Meguiar’s Cleaner wax. Deze wax is vandaag de dag nog steeds de nummer 1 vloeibare wax in de Verenigde Staten. 

Bestel gemakkelijk bij Poetscenter.nl 

Wil jij nu eens de innoverende kracht van de familie Meguiar zelf ervaren? Schaf dan eens één van de producten aan in onze webshop. Je zal zelf de kracht ervaren van één van de meest krachtige schoonmaakmiddelen op de markt. Het bedrijf wordt tegenwoordig zelfs erkend als het leidende bedrijf ter wereld in oppervlakteverzorging. Bestel nu jouw Meguiar's schoonmaakproducten in de webshop van Poetscenter.nl

 

 

« Bekijk alle blogs