Auto poetsen

Geplaatst op 6 november 2019
Auto poetsen

Auto poetsen 

Iedereen die om het uiterlijk van zijn auto geeft weet hoe belangrijk het is om deze te poetsen. Niks is vervelender dan een doffe auto te zien die zo is geworden door slecht onderhoud. Door een auto met enige regelmaat lekker te poetsen zorg je ervoor dat de lak blijft stralen. Afhankelijk van de middelen die je kiest draagt het poetsen echt bij aan het onderhoud van jouw auto. Lees verder en dan vertellen wij je graag meer over het poetsen van jouw auto en het gebruik van diverse middelen en producten hiervoor.  

Poetsen met doeken 

Gebruik maken van doeken om een auto te poetsen biedt veel voordelen. Doordat deze zeer wendbaar en vouwbaar zijn kun je hiermee makkelijk alle randjes goed schoon krijgen. Natuurlijk is een doek op zich niet genoeg om al het vuil volledig te verwijderen maar het is een goede basis. Hoe beter de kwaliteit van de doek is, hoe beter het resultaat zal zijn. Er wordt steeds vaker gebruik gemaakt van microvezeldoeken door de goede kwaliteit en de werking. Deze schrobt vuil zo zacht weg dat er geen krassen ontstaan en het vuil wordt opgenomen in de vezels van de doek.  

Welke middelen heb je nodig? 

Het poetsen van een auto kun je verdelen in verschillende fases. De Cartec Essentials heeft een mooi stappen plan. Als je deze allemaal afwerkt krijg je het best mogelijke resultaat. Toch zijn niet alle stappen nodig om te kunnen genieten van een mooie schone auto. Je begint altijd met het verwijderen van vuil van de lak. Dit doe je met een autoshampoo of alles reiniger. Hiermee poets je het meeste vuil vrij gemakkelijk weg. Als er toch plekken met hardnekkig vuil zijn die je weg wilt hebben kun je de auto kleien. Hiermee verwijder je namelijk zeer hardnekkig vuil. Als je hierna nog wat krasjes of dofheid ziet kun je de auto gaan polijsten. Dit is een iets lastigere stap maar absoluut de moeite waard. Het resultaat zal zijn: een auto die straalt als nieuw. Na al dit harde werk wil je het resultaat natuurlijk beschermen en dit kun je doen met een waxlaag op de auto. Deze zal 3 tot 6 maanden lang bescherming bieden  

Drogen na het poetsen 

Als je een werkelijk geweldig resultaat wilt is het belangrijk om ervoor te zorgen dat er geen water en zeepresten op de auto achterblijven. Deze zullen namelijk zorgen voor vlekjes en strepen op de lak. Dit neemt zeker weg van het mooie resultaat wat je anders zou kunnen hebben. Voorkom dit door met een aparte droogdoek alle resten van de auto te poetsen. Je zal hiermee direct zien dat de auto weer wat gaat glanzen zonder dat het je veel moeite kost. Deze stap is absoluut de moeite waard en wij raden het overslaan ervan niet aan.  

Rij met trots 

Het poetsen van een auto is belangrijk voor het onderhoud van de lak. Vuil wat op de auto blijft zitten zal een bepaalde uitwerking hebben waardoor deze zelfs kan beschadigen. Voorkom dit door regelmatig jouw auto te wassen. En wees nou eerlijk, iedereen zit toch veel liever in een mooie stralend schone auto. Zo kun je vol trots in een auto rondrijden die eruit ziet alsof hij net uit de showroom komt rijden.

 

 

 

 

« Bekijk alle blogs