Het exterieur van je auto schoonhouden

Geplaatst op 29 mei 2018
Het exterieur van je auto schoonhouden

 

Het exterieur van je auto schoonhouden 

Je kan dit op zoveel verschillende manieren doen dat je misschien niet eens weet hoe je moet beginnen. Er zijn zoveel producten beschikbaar met als doel het exterieur schoonhouden. Welk product past er bij jouw auto en hoe zorg je ervoor dat jouw auto schoon wordt en natuurlijk ook schoon blijft. Dit gaan we je allemaal vertellen in dit artikel zodat het exterieur schoonhouden van jouw auto geen probleem meer hoeft te zijn. In dit artikel noemen we verschillende producten die jou kunnen helpen om je auto er prachtig uit te laten zien, zodat je altijd met trots rond kan rijden. 

Autoshampoo en conditioner 

Om je auto exterieur schoon te houden moet je natuurlijk beginnen met een schone auto. Een schone auto kan je krijgen door gebruik te maken van een autoshampoo en conditioner. Hiermee was je vuil van je auto af zodat deze er weer mooi uit ziet en sommige auto shampoos en conditioner laten zelfs een laagje achter wat zorgt voor beading. Door beading lopen druppels water als kleine kraaltjes van je auto af. Hierdoor blijft je auto er langer netjes uitzien. Waterdruppels kunnen kleine vlekjes achterlaten, dus door het gebruik van de juiste autoshampoo en conditioner voorkom je deze kleine vlekjes op jouw net schone auto. 

Polijst je auto en gebruik wax 

Door je auto te polijsten verdwijnen krasjes en komt de originele kleur van je auto beter uit. Er ontstaat een mooie glans door het poetsen en polijsten. Als je na het polijsten een waslaag aanbrengt op de lak van je auto wordt de lak beschermd tegen vuil en invloeden van buitenaf. Zo blijft het exterieur er langer mooi uit zien. Ook maakt deze waslaag het exterieur schoonhouden een stuk makkelijker, doordat het vuil makkelijker te verwijderen is. Je auto kan er dus altijd als nieuw uitzien en het exterieur schoonhouden kan je heel makkelijk thuis voor de deur doen.

Vergeet de velgen niet! 

Bij het exterieur schoonhouden gaat het niet alleen om de lak van de auto, ook de velgen zijn erg belangrijk. In het assortiment van velgen & banden vind je alles wat je nodig hebt om je velgen en banden er mooi schoon uit te laten zien maar ook voor het onderhoud. Je  velgen goed bijhouden is een onderdeel van het exterieur schoonhouden. Hiervoor kan je allerlei producten gebruiken, maar er zijn een aantal dingen waar je op zal moeten letten. Om te beginnen het materiaal van je velgen, niet elke velgenreiniger is geschikt om te gebruiken op elke velg, het is daarom belangrijk om goed op te letten welke reiniger je gebruikt. Ook is het belangrijk goed te kijken naar de vorm van je velg zodat je het juiste hulpmiddel kan kiezen. Werkt een spons het beste of hebben jouw velgen kleine openingen en kan je beter een kwast gebruiken. Wanneer je gebruik maakt van de juiste materialen is het schoonmaken van je velgen net zo makkelijk als het exterieur schoonhouden. 

Exterieur schoonhouden is lonend werk 

Het exterieur schoonhouden is niet iets wat vanzelf gaat. Je zal er zelf wat aan moeten doen, maar het gebruik van de juiste producten kan dit makkelijker maken en ervoor zorgen dat je auto langer schoon blijft. Het kan daardoor minder vaak nodig zijn om je auto te wassen. Het exterieur schoonmaken is geen lastige klus en als je het goed aanpakt kan het snel klaar zijn en dan is het resultaat erg lonend. Je kan elke keer vol trots een schone auto in stappen. Een exterieur schoonhouden doe je met de fantastische producten die je vindt in het assortiment hier bij Poetscenter.nl

 

« Bekijk alle blogs