Je occasion netjes houden, hoe doe je dat?

Geplaatst op 3 oktober 2018
Je occasion netjes houden, hoe doe je dat?

 

Je occasion netjes houden, hoe doe je dat?

Het aanschaffen van een occasion auto is leuk en makkelijk. Deze zijn rijklaar en je kunt hem snel meenemen de zaak uit en de weg op. Wanneer je hierin gaat rijden is het net als met een nieuwe auto belangrijk om hem netjes te houden. Een occasion netjes houden hoeft niet moeilijk te zijn als je de juiste producten gebruikt, die je kunt vinden in ons assortiment. Je kan met een occasion hetzelfde aan de slag gaan als met een nieuwe auto om deze er mooi uit te laten zien. Ook jouw occasion kan er uit zien als een nieuwe auto wanneer je hier goed voor zorgt. 

Een regelmatige wasbeurt

Het netjes houden van jouw eigen occasion begint bij het regelmatig wassen. Dit kan je simpelweg doen met een autoshampoo en een spons maar dit is niet de enige optie. Je kan bijvoorbeeld ook kiezen voor de Wash & Wax van het merk Voodoo Ride. Deze sluit je aan op een tuinslang en dan wordt de zeep en het waxmiddel automatisch verdund. Het is hierna slechts een kwestie van je auto inzepen met een spons en afspoelen. Je auto is daarna schoon en er blijft gelijk een waslaag achter die ervoor zorgt dat jouw occasion beschermd is tegen invloeden van buitenaf. 

Polijsten en waxen

Om jouw occasion er netjes uit te laten zien en hem te laten glanzen als nieuw kan je ervoor kiezen om je auto te polijsten. Dit kan je met een poetsmachine doen maar uiteraard ook gewoon met de hand. Je gebruikt dan een polijstmiddel, die breng je aan op de auto en wrijf je in totdat je het middel niet meer ziet. Kleine krasjes en verkleuringen kunnen dan verdwijnen van de auto waardoor deze er weer als nieuw uitziet.
Als je hierna een waslaag aanbrengt op je auto met autowax zal je auto nog meer gaan glanzen en er blijft een beschermlaag achter op je auto. Deze laag beschermt je lak voor invloeden van buitenaf zoals uv-straling maar ook tegen straatvuil. Hierdoor kan je auto wel vies worden maar het schoonmaken zal de volgende keer vele malen makkelijker zijn. Na het aanbrengen van een waxmiddel wrijf je deze op met een microvezeldoek en zal er een prachtige diepe glans op je auto verschijnen. 

Het interieur van je occasion netjes houden

De binnenkant van je auto is iets wat ook met enige regelmaat moet worden schoongehouden, zodat de auto er netjes uit blijft zien. Hiervoor vindt je in ons assortiment een groot aantal producten. Als jouw occasion leren stoelen heeft moet je deze goed onderhouden zodat het leer er netjes uit blijft zien en er geen scheurtjes in komen. Je kan dan kiezen om de producten te gebruiken die je vindt in onze categorie Lederonderhoud. Met deze producten blijven je leren stoelen er als nieuw uitzien. Als je het dashboard maar ook andere oppervlakken in je auto een prachtige glans wilt geven kan je ook gebruik maken van een Cockpitspray, deze laat een prachtige glans achter op alle behandelde oppervlakken wat je auto er weer als nieuw uit laat zien. Om je interieur lekker te laten ruiken kan je natuurlijk simpelweg een heerlijke luchtverfrisser ophangen of sprayen in jouw auto. Deze kan bijvoorbeeld een New Car geur hebben waardoor je auto ruikt alsof hij net van de fabriek gekomen is. Luchtverfrissers zijn er in veel verschillende geurtjes zodat je altijd kan genieten van een fris ruikende auto. 

Een occasion netjes houden hoeft niet ingewikkeld te zijn als je maar gebruik maakt van de juiste producten. Zo blijft jouw auto er lang netjes en als nieuw uitzien en zal niemand kunnen raden dat jouw auto een occasion is. Kijk voor alle producten om jouw occasion netjes te houden bij Poetscenter.nl

 

« Bekijk alle blogs