Welke polijstpad gebruiken?

Geplaatst op 4 oktober 2021
Welke polijstpad gebruiken?

Welke polijstpad gebruiken?  

Wil jij je autolak polijsten? Dan heb je de keuze uit verschillende polijstpads. Toch kan het lastig zijn om te bepalen welke polijstpad je moet gebruiken voor je polijstmachine. Het is echter wel belangrijk dat je gebruik maakt van de juiste pad, want een verkeerde polijstpad kan een negatieve invloed uitoefenen op de lak van je auto. In dit blogartikel gaan je meer vertellen over de verschillende polijstpads en welke pad je het beste kunt gebruiken voor jouw auto. Lees snel verder voor meer informatie. 

Waarom zijn er verschillende polijstpads? 

Er zijn vele verschillende polijstpads te verkrijgen. Dit komt doordat niet ieder oppervlak op dezelfde manier gepolijst kan worden. Het kost bijvoorbeeld een stuk meer kracht om metaal te polijsten dan bijvoorbeeld bij een glazen oppervlak het geval is. Op het moment dat je je autolak wilt polijsten zal je gebruik moeten maken van een wat zachter polijstmiddel in combinatie met een wat zachtere polijstkorrel. In dit blogartikel gaan we er dan ook vanuit dat je je autolak wilt polijsten.

 Het polijsten van autolak 

Indien je aan de slag gaat met het polijsten van je autolak heb je in principe de keuze uit drie verschillende soorten polijstpads, namelijk: schuim, microvezel en lamswol. Welke polijstpad geschikt is voor jouw auto is afhankelijk van de conditie van de autolak. Hieronder vertellen we je meer over welke pad je moet gebruiken voor welke autolak. 

Schuim polijstpads 

Schuim polijstpads kunnen gebruikt worden op vrijwel iedere autolak. Deze polijstschijven zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en de kleur van de pad geeft de hardheid van het schuim aan. Des te harder het schuim van de polijstpad, des te harder je kunt polijsten. Schuim pads zijn in principe te gebruiken met alle polijstmiddelen en de structuur van het schuim zorgt ervoor dat het polijstmiddel goed doordringt tot de autolak. 

Microvezel polijstpads 

Naast polijstpads van schuim kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van polijstpads van microvezel. Door de aanwezige microvezels zijn deze pads zeer geschikt zijn voor het gebruik op verweerde en doffe autolakken. Door gebruik te maken van een grof polijstmiddel en de microvezelharen is het mogelijk om binnen een kort tijdsbestek je auto weer opnieuw te laten glimmen. Wil je de verweerde lak van je auto herstellen? Dan raden wij het aan om allereerst gebruik te maken van een grove polijstpasta. Vervolgens ga je verder met het polijsten door gebruik te maken van een grof polijstmiddel. 

Lamswol polijstpads 

Zijn er diepe krassen aanwezig in de lak van je auto? Dan is het verstandig om gebruik te maken van polijstschijven van lamswol. Deze polijstschijven dringen enorm diep door tot in de autolak, waardoor je zonder probleem krassen uit de lak van je auto kunt verwijderen. Het voordeel aan een polijstpad van lamswol is dat deze gebruikt kan worden in combinatie met een grove polijstmiddelen. 

Polijstpads gebruiken 

Om erachter te komen welke polijstpad geschikt is voor de lak van je auto raden wij het aan om altijd te starten met een gemiddelde polijstpad. Polijst vervolgens de lak van je auto en bekijk of deze polijstpad het gewenste resultaat bereikt. Is dit niet het geval? Dan kan je een hardere of een zachtere polijstpad gebruiken. Indien je de juiste pad hebt gevonden is het verstandig om de lak in verschillende te polijsten. Het resultaat? Een krasvrije en glanzende autolak. 

« Bekijk alle blogs