Jouw auto zomer klaar maken

Geplaatst op 31 mei 2020
Jouw auto zomer klaar maken

 

In de zomer heb je iets anders van je auto nodig als bijvoorbeeld in de winter. Wanneer de winter aanbreekt maak je gebruik van een andere ruitenwisservloeistof en er zitten zelfs andere banden onder jouw auto. Er zijn een aantal simpele dingen die jij met je auto kunt doen om deze weer helemaal klaar voor de zomer te krijgen. Bij het doorbreken van de eerste zonnestralen rijd jij rond in een prachtig schone en frisse auto.

De buitenkant opfrissen

Na de regen en modder, wat je in de herfst best veel kunt tegenkomen, is het belangrijk om jouw auto weer helemaal op te frissen. Geef hem een goede schoonmaakbeurt zodat al het vuil weer weg is, zelfs uit de kleine randjes. Zorg er daarnaast ook voor dat de lak weer is voorzien van een nieuwe beschermlaag door een lekkere waxlaag aan te brengen zodra de auto schoon is. Hiermee bescherm je de lak tegen vuil maar ook beschadigingen. Jouw auto zal weer stralen en er zo goed als nieuw uitzien. Zodra de zon op de lak schijnt zal je de prachtige glans zien.  

 

Fris de binnenkant weer op
De herfst is nou eenmaal een seizoen waarbij er veel vuil meekomt de auto in. Je loopt met schoenen op een regenachtige dag en met al het water neem je ook zand en ander vuil mee aan jouw schoenen. Dit is vuil wat je goed ziet liggen maar wat je auto ook een beetje muf kan laten ruiken. Het is tijdens het zomer klaar maken van een auto dan ook belangrijk om het interieur niet te vergeten. Stofzuig de binnenkant, veeg stof weg en onderhoud het materiaal van de bekleding met een interieur reiniger. Vergeet niet om achteraf een lekker luchtje in de auto aan te brengen met een luchtverfrisser.  

 

Denk aan jouw veiligheid 

Er zijn een aantal zaken die de meeste mensen niet zelf kunnen doen maar die wel erg belangrijk zijn. Een auto die zomer klaar is, moet namelijk goed voorbereid zijn op het weer. Hierbij moet er dus gezorgd worden dat alle vloeistoffen goed aangevuld zijn en zeker de koelvloeistof. Vanaf 7 graden Celsius presteren zomerbanden beter als winterbanden en deze moet je dus zeker laten vervangen als je dit nog niet had gedaan. Controleer voordat de echte hitte begint even of jouw airco het doet zodat je niet opeens in een hele vervelende situatie terecht komt.  

 

Het zomer klaar maken van een auto kost niet extreem veel moeite maar is absoluut de moeite waard. Bepaalde dingen kun je zelf doen terwijl je andere misschien beter aan een professional kunt overlaten. Het opfrissen van jouw auto kun je volledig zelf doen met behulp van verschillende producten. Je zal er veel profijt van hebben als je even de tijd neemt om dit te doen. Het kan natuurlijk nooit kwaad om jouw auto regelmatig lekker op te frissen van binnen en buiten en alles even na te laten kijken.

 

« Bekijk alle blogs